Гуцульські страви
Дуже прості і водночас оригінальні. Найчастіше гуцули для приготування страв використовують молочні продукти, кукурудзяну крупу, картоплю, гриби, м’ясо. Гуцульська кухня відома своїми домашніми копченостями, грибною юшкою, голубцями, а також різними сирами, а особливо бринзою (овечим сиром), котрий готують пастухи на літніх високогірних пасовищах, які називаються полонинами. Історично житлом гуцулів на літніх пасовищах була колиба — самобутня дерев'яна споруда круглої форми, з високо піднятим дахом у формі конуса.
Тепер кожен турист зможе відвідати колибу, не піднімаючись високо в гори, оскільки сучасна колиба — це невеликий гуцульський ресторанчик, побудований, як правило, біля дороги. Крім властивих їй архітектурних відмінностей, колиба стала втіленням кращих традицій народної гуцульської кухні.